Od ideje do konačnog proizvoda


Razvoj novih proizvoda važan je zbog potražnje i promjena na tržištu te posebnih želja stranaka. Prvi korak do novog proizvoda su želje stranke, a naši zaposlenici će joj pomoći svojim savjetima. Ideja se dalje razvija do vizualizacije proizvoda i prvih grafičkih slika i skica. Ručno izrađene skice i planovi dopunjuju se programima za oblikovanje potpomognuto računalom, pomoću kojih oblikujemo virtualne trodimenzionalne modele koje možemo elektroničkim putem predstaviti stranki. Te modele zatim međusobno uskladimo i dodamo im fizičke osobine.

Sljedeći korak u razvoju proizvoda je tehnički nacrt. Na temelju modela naši stručnjaci za razvoj stvaraju vizualizacije i prikaz sastavnih dijelova, zapisuju upute za montažu i sastavljanje te izrađuju predstavljanja i animacije. Proizvod s opisanim projektom predstavimo stranki koja zatim provjeri mjere, funkcije i oblik proizvoda i procjenjuje je li proizvod izrađen kako je ona zamislila. Po želji stranke proizvod možemo dodatno prilagoditi i zatim izraditi uzorak.

1.

entwicklung_cad-zeichnung

2.

3.

entwicklung_3D-Visualisierung
entwicklung_fertiges-produkt

Izrada prototipova


Kod tzv. digitalne izrade prototipova najprije napravimo računalnu analizu funkcije, simulaciju kretanja i provjeru montaže. Zatim na temelju virtualnih računalnih modela izradimo prve prave modele iz umjetne mase koristeći postupak Rapid Prototyping kojim se vrlo brzo dobije uzorak. U tom postupku posebni strojevi neposredno izrađuju i obrađuju trodimenzionalan model. Ako prototip odgovara željama stranke ona će odobriti serijsku proizvodnju, a put do novog proizvoda je završen.

Trebate li osobno savjetovanje?

Postavite upit

Trebate li osobno savjetovanje?

Postavite upit
Close menu

View products
Ova online trgovina koristi kolačiće za optimalan doživljaj kupovine. Pri tome se primjerice na Vašem računalu pohranjuju informacije o sesiji ili postavke jezika. Bez kolačića opseg funkcioniranja online trgovine je ograničen. Ukoliko se s time ne slažete, molimo kliknite ovdje.

warning

VKF Renzel Hrvatska
Povratak na vrh