Entwicklung

Od ideje do konačnog proizvoda


Razvoj novih proizvoda važan je zbog potražnje i promjena na tržištu te posebnih želja stranaka. Prvi korak do novog proizvoda su želje stranke, a naši zaposlenici će joj pomoći svojim savjetima. Ideja se dalje razvija do vizualizacije proizvoda i prvih grafičkih slika i skica. Ručno izrađene skice i planovi dopunjuju se programima za oblikovanje potpomognuto računalom, pomoću kojih oblikujemo virtualne trodimenzionalne modele koje možemo elektroničkim putem predstaviti stranki. Te modele zatim međusobno uskladimo i dodamo im fizičke osobine.

Sljedeći korak u razvoju proizvoda je tehnički nacrt. Na temelju modela naši stručnjaci za razvoj stvaraju vizualizacije i prikaz sastavnih dijelova, zapisuju upute za montažu i sastavljanje te izrađuju predstavljanja i animacije. Proizvod s opisanim projektom predstavimo stranki koja zatim provjeri mjere, funkcije i oblik proizvoda i procjenjuje je li proizvod izrađen kako je ona zamislila. Po želji stranke proizvod možemo dodatno prilagoditi i zatim izraditi uzorak.

1.

entwicklung_cad-zeichnung

2.

3.

entwicklung_3D-Visualisierung
entwicklung_fertiges-produkt

Izrada prototipova


Kod tzv. digitalne izrade prototipova najprije napravimo računalnu analizu funkcije, simulaciju kretanja i provjeru montaže. Zatim na temelju virtualnih računalnih modela izradimo prve prave modele iz umjetne mase koristeći postupak Rapid Prototyping kojim se vrlo brzo dobije uzorak. U tom postupku posebni strojevi neposredno izrađuju i obrađuju trodimenzionalan model. Ako prototip odgovara željama stranke ona će odobriti serijsku proizvodnju, a put do novog proizvoda je završen.

Trebate li osobno savjetovanje?

Postavite upit
Close menu
Povratak na vrh