Izjava o zaštiti osobnih podataka

Osim ako nije navedeno drugačije u daljnjem tekstu, dostavljanje Vaših osobnih podataka nije propisano zakonom niti ugovorom te nije obvezno za sklapanje ugovora. Niste dužni dostaviti podatke. Nedostavljanje podataka nema nikakvih posljedica. Ovo se primjenjuje samo ako nikakvi drugi podaci nisu navedeni u naknadnim postupcima obrade. „Osobni podaci“ označavaju sve informacije koje se odnose na identificiranu ili prepoznatljivu fizičku osobu.

 

Datoteke servera

Možete posjetiti naše web-stranice bez dostavljanja osobnih podataka. Svaki put kad pristupate našoj web-stranici, podaci o korištenju prenose se putem internetskog preglednika i pohranjuju u zapisnik podataka (datoteke servera). Ti pohranjeni podaci uključuju npr. naziv otvorene stranice, datum i vrijeme otvaranja, količinu prenesenih podataka i davatelja pristupa internetu. Ti se podaci koriste isključivo kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje naše web-stranice i za poboljšanje naše ponude. Dostavljanje navedenih podataka određenoj osobi nije moguće.

 

Prikupljanje i obrada pomoću obrasca za kontakt

Prilikom korištenja obrasca za kontakt prikupljamo Vaše osobne podatke (ime, e-mail adresu, tekst poruke) samo u opsegu koji smo dobili od Vas. Obrada podataka služi za uspostavljanje kontakta. Slanjem Vaše poruke pristajete na obradu prenesenih podataka. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak.

Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva. Koristimo Vašu e-mail adresu samo za obradu Vašeg zahtjeva. Vaši će podaci biti izbrisani, osim ako ste pristali na daljnju obradu i upotrebu.

 

Korištenje Google reCAPTCHA

Koristimo ReCAPTCHA uslugu tvrtke Google Inc. na našoj web-stranici (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; 'Google'). Provjera služi otkrivanju je li ulaz ostvaren od strane osobe ili od strane automatizirane obrade. Provjera uključuje slanje IP adrese i po potrebi svih drugih podataka koje Google traži za reCAPTCHA uslugu Googleu. U tu će svrhu Vaš unos biti prenesen Googleu i tamo će se upotrebljavati. Međutim, Google će skratiti Vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim zemljama ugovornicama sporazuma o Europskom gospodarskom području. Samo u iznimnim slučajevima kompletna IP adresa će biti poslana Googleovom serveru u SAD-u i tamo će se skratiti. Google će koristiti te podatke u ime operatera ove web-stranice kako bi procijenio Vašu upotrebu ove usluge. IP adresa koju Vaš preglednik šalje kao dio reCaptcha neće se spojiti s drugim podacima Googlea. Ako je potrebno, Vaši će podaci biti preneseni u SAD. Prijenos podataka u SAD uključuje odluku o primjerenosti Europske komisije, "Privacy Shield". Google sudjeluje u "Privacy Shield" i podliježe propisima. Pritiskom na provjeru, pristajete na obradu Vaših podataka. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva.

Dodatne informacije o Google reCAPTCHA i pravilima o zaštiti podataka pronaći ćete na: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=hr

 

Račun za korisnike

Prilikom otvaranja korisničkog računa prikupljamo Vaše osobne podatke u opsegu koji je ovdje naveden. Svrha obrade podataka je poboljšati Vaše iskustvo kupovine i pojednostaviti obradu narudžbi. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva. Vaš korisnički račun bit će izbrisan.

 

Prikupljanje podataka prilikom pisanja komentara

Prilikom komentiranja članka ili oglasa prikupljamo Vaše osobne podatke (ime, e-mail adresu, tekst poruke) samo u opsegu koji smo dobili od Vas. Obrada podataka služi za omogućavanje komentiranja i prikazivanje komentara. Slanjem komentara pristajete na obradu prenesenih podataka. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva. Vaši osobni podaci bit će izbrisani.

Kada se Vaš komentar objavljuje, objavit će se samo ime koje ste naveli.

 

Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka prilikom narudžbe

Prilikom narudžbe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke samo u mjeri potrebnoj za izvršavanje i obradbu Vaše narudžbe i obrade Vaših zahtjeva. Za sklapanje ugovora potrebno je dostaviti podatke. Nedostavljanje podataka znači da se ne može sklopiti nikakav ugovor. Obrada se temelji na članku 6. (1) b Općih uredbi o zaštiti podataka, i potrebna je za sklapanje ugovora s Vama. Prijenos Vaših podataka trećim stranama ne vrši se bez Vašeg izričitog pristanka. Jedini izuzetak su naši servisni partneri, koje trebamo za obradu ugovornog odnosa ili pružatelji usluga, s kojima poslujemo u kontekstu obrade narudžbe. Pored primatelja navedenih u odgovarajućim odredbama ove izjave o zaštiti osobnih podataka, to su, na primjer, primatelji sljedećih kategorija: davatelji usluga isporuke, pružatelji usluga platnog prometa, davatelji usluga upravljanja robom, davatelji usluga obrade narudžbi, web-hosteri, davatelji usluga IT-a i pružatelji usluga direktne isporuke. U svim slučajevima strogo se pridržavamo zakonskih zahtjeva. Opseg prijenosa podataka je ograničen na minimum.

 

Korištenje e-mail adrese za slanje newslettera

Bez obzira na ugovor, koristimo Vašu e-mail adresu isključivo za naše vlastite svrhe oglašavanja da bismo Vam poslali newslettere, ako ste na to izričito pristali. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na newsletter klikom na odgovarajući link u newsletteru ili putem obavijesti. Vaša e-mail adresa bit će uklonjena s popisa za slanje newslettera.

Vaši će podaci biti proslijeđeni davatelju usluga za marketing elektronske pošte kao dio obrade narudžbi. Prijenos trećim stranama se ne vrši.

 

Korištenje e-mail adrese za izravno slanje reklamnih materijala

Koristimo Vašu e-mail adresu, koju smo dobili u vezi s prodajom robe ili usluge, za elektronički prijenos oglašavanja za vlastitu robu ili usluge, slične onima koje ste već kupili kod nas, pod uvjetom da niste prigovorili ovom korištenju. Za sklapanje ugovora potrebno je dostaviti e-mail adresu. Nedostavljanje e-mail adrese znači da se ne može sklopiti nikakav ugovor. Obrada se temelji na članku 6. (1) f Općih uredbi o zaštiti podataka iz legitimnog interesa za izravno slanje reklamnih materijala. U bilo kojem trenutku možete opozvati korištenje Vaše e-mail adrese slanjem obavijesti. Kontaktne podatke za opoziv možete naći pod naslovom Kontakt. Također možete koristiti odgovarajući link u promotivnom e-mailu. U tu svrhu nisu predviđeni dodatni troškovi osim troškova prijenosa prema osnovnim tarifama.

 

Prosljeđivanje e-mail adrese tvrtkama za otpremu informacija o statusu isporuke

Dostavljamo Vašu e-mail adresu u okviru izvršenja ugovora transportnom poduzeću, ako ste to eksplicitno dozvolili u procesu naručivanja. Svrha prosljeđivanja je obavještavanje elektroničkom poštom o statusu isporuke. Obrada se temelji na članku 6. (1) a Općih uredbi o zaštiti podataka, i vrši se uz Vaš pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite bez utjecaja na zakonitost obrade na temelju pristanka prije opoziva.

 

Kolačići

Naša web-stranica koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u internetskom pregledniku ili na računalnom sustavu korisnika od strane internetskog preglednika. Kada korisnik posjeti web-stranicu, kolačić se može pohraniti u korisničkom operativnom sustavu. Ovaj kolačić sadrži karakteristični niz znakova, koji omogućuje da se preglednik jedinstveno identificira kada se web-stranica ponovno otvori. Koristimo kolačiće kako bismo našu ponudu učinili jednostavnijom, učinkovitijom i sigurnom. Nadalje, kolačići omogućuju našim sustavima da prepoznaju Vaš preglednik čak i nakon promjene stranice i da Vam nudimo usluge. Neke funkcije naše web-stranice ne mogu se ponuditi bez korištenja kolačića. Za njih je nužno da se preglednik prepozna i nakon promjene stranice.

Osim toga, na našim web-stranicama koristimo kolačiće radi omogućavanja analize ponašanja tijekom surfanja posjetitelja naših stranica.

Nadalje, koristimo kolačiće radi naknadnog obraćanja posjetiteljima na drugim web-lokacijama s ciljanim oglašavanjem na temelju interesa.

Obrada se temelji na članku 15 (3) zakona o telemedijima i članku 6. (1) f Općih uredbi o zaštiti podataka iz legitimnog interesa za gore navedene svrhe.

a ovaj način prikupljeni podaci bit će pseudonimizirani tehničkim sredstvima. Povezivanja podataka s Vama više neće biti moguće. Navedeni podaci neće biti pohranjeni zajedno s Vašim drugim osobnim podacima. Imate pravo iz razloga koji proizlaze iz Vaše posebne situacije, prigovoriti u bilo kojem trenutku na obradu osobnih podataka o Vama, na temelju članka 6. stavka 1 Općih uredbi o zaštiti podataka. Kolačići se pohranjuju na Vašem računalu. Stoga imate potpunu kontrolu nad korištenjem kolačića. Odabirom odgovarajućih tehničkih postavki u internet pregledniku možete spriječiti pohranu kolačića i prijenos podataka koje se nalaze u njemu. Već spremljeni kolačići mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku. Međutim, napominjemo da možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web-stranice.

Na donjim linkovima saznat ćete kako upravljati (i onemogućiti) kolačiće na najvažnijim preglednicima:
Preglednik Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hr
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hr-hr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hr/products/firefox/protect-your-privacy/cookies
Safari: https://support.apple.com/en-euro/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

 

Korištenje econde

Na našoj web-stranici koristimo alat za analizu econda GmbH (Zimmerstr. 6, 76137 Karlsruhe). Za oblikovanje u skladu s potrebama kao i za optimizaciju ove internetske stranice prikupljuju se i pohranjuju anonimni podaci kroz rješenja i tehnologije econda GmbH, te iz navedenih podataka se stvaraju profili korištenja pod pseudonimima. U tu svrhu se mogu koristiti kolačići, koji omogućuju prepoznavanje internetskog preglednika. Međutim, korisnički profili ne budu povezani s podacima o nositelju pseudonima bez izričitog pristanka posjetitelja. IP adrese se skrivaju odmah nakon primitka, tako da povezivanje profila korisnika i IP adrese nije moguće. Korištenje pseudonimnih podataka temelji se na odredbama članka 15 (3) Zakona o telemedijima. Kako biste onemogućili prikupljanje i pohranu podataka u bilo koje vrijeme, deaktivirajte econdu ovdje Econda. Možete opozvati daljnje prikupljanje i pohranjivanje ​​podataka u bilo kojem trenutku ovdje https://www.econda.de/en/data-storage-opt-out/ Opoziv vrijedi samo za uređaj i web-preglednik postavljen na njemu, tako da ćete trebati ponoviti taj postupak na svim ostalim uređajima. Ako izbrišete kolačić za isključivanje, zahtjevi će se vratiti natrag u econdu.

 

Korištenje Vimeo komponenata

Koristimo komponente dobavljača Vimeo na našim stranicama. Vimeo je usluga tvrtke Vimeo LCC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA. Svaki put kada posjetite našu web-stranicu, koja ima takvu komponentu, ista uzrokuje da preglednik koji koristite preuzima odgovarajuće prikazivanje komponente iz usluge Vimeo. Kada posjetite našu stranicu i prijavljeni ste na Vimeo, Vimeo prepoznaje putem informacija prikupljenih od strane komponente, koju stranicu posjećujete i registrira navedene podatke na Vašem osobnom računu kod Vimea. Na primjer, ako kliknete gumb „Reproduciraj“ ili ostavite odgovarajući komentar, te će se informacije prenijeti na Vaš osobni korisnički račun kod Vimea i pohraniti tamo. Osim toga, informacije o tome da ste posjetili našu web-stranicu prenose se na Vimeo. To se događa bez obzira jeste li kliknuli na komponentu / ostavili komentare ili ne.

ko želite zaustaviti ovaj prijenos i pohranu podataka o Vama i Vašim aktivnostima na našim stranicama od strane Vimea, morate se odjaviti na Vimeo prije nego što posjetite našu stranicu. Obavijesti o zaštiti osobnih podataka Vimea pružaju detaljnije informacije, posebno za prikupljanje i korištenje podataka od strane Vimea: https://vimeo.com/privacy

 

Korištenje GoogleMaps

Na našoj web-stranici koristimo funkciju za ugradnju Google karata tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; "Google").

Ova funkcija omogućuje vizualni prikaz zemljopisnih podataka i interaktivnih karata.

Pri tome prilikom posjeta stranica, na kojima su ugrađene Google karte, također se prikupljaju, obrađuju i koriste podaci posjetitelja stranica. Više informacija o prikupljanju i korištenju podataka od strane Googlea potražite u Googleovim Obavijestima o zaštiti osobnih podataka https://policies.google.com/privacy?hl=hr. Također u centru zaštite osobnih podataka možete promijeniti svoje postavke kako biste mogli upravljati i zaštititi svoje podatke obrađene od strane Googlea.
Ako je potrebno, Vaši će podaci biti preneseni u SAD. Prijenos podataka u SAD uključuje odluku o primjerenosti Europske komisije.

Imate pravo iz razloga koji proizlaze iz Vaše posebne situacije, prigovoriti u bilo kojem trenutku na obradu osobnih podataka o Vama, na temelju članka 6. stavka 1 f Općih uredbi o zaštiti podataka.

Da biste to učinili, morate isključiti JavaScript u pregledniku. Međutim, napominjemo da možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web-stranice, kao što je na primjer interaktivno prikazivanje karata.

 

Trajanje pohrane

Nakon završetka ugovora, podaci će biti pohranjeni u početku za vrijeme trajanja jamstvenog roka, uzimajući u obzir zakonske, osobito porezne i komercijalne periode pohranjivanja, a zatim nakon isteka roka izbrisani, ako niste pristali na daljnju obradu i korištenje.

 

Prava predmetne osobe

Ako su ispunjeni zakonski uvjeti, imate pravo na sljedeće na temelju čl. 15 do 20 Općih uredbi o zaštiti podataka: pravo na informacije, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka.

Nadalje, prema članku 21. (1) Općih uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na prigovor na obradu na temelju članka 6. stavka 1. Općih uredbi o zaštiti podataka i na obradu u svrhu izravnog slanja reklamnih materijala.

 

Kontaktirajte nas. Kontaktne podatke za opoziv možete naći pod naslovom Kontakt.

 

Pravo na žalbu nadzornom tijelu

Prema članku 77. Općih uredbi o zaštiti podataka imate pravo prigovora nadzornom tijelu ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka nije pravna.

 

zadnje ažuriranje: 25.04.2018.

Close menu

View products
Ova online trgovina koristi kolačiće za optimalan doživljaj kupovine. Pri tome se primjerice na Vašem računalu pohranjuju informacije o sesiji ili postavke jezika. Bez kolačića opseg funkcioniranja online trgovine je ograničen. Ukoliko se s time ne slažete, molimo kliknite ovdje.

warning

VKF Renzel Hrvatska
Povratak na vrh