Transferni tisak


Transfernom tisku ime je dala činjenica da se svaki motiv tiska prvo na međumedij a potom na željeni predmet tiska. U tu se svrhu mogu koristiti različite tiskarske tehnike Transferni tisak stoga nije svoj oblik tiskarskog postupka nego opisuje grupu postupaka koji se mogu koristiti na određeni način. Izrada transfernog tiska slična je vezenju, no kod prenošenja na predmet na koji se tiska boja se prenosi sa subnosioca.

Jedan od primjera za transferni tisak je decal papir koji se koristi u modelarstvu za vjernu dekoraciju modela od plastike. Pri tome se otisnuti motivi nakon umakanja u vodu mogu s nositelja prenijeti na ciljni predmet. To je samo jedna mogućnost i poseban oblik transfernog tiska. Za razliku od naljepnica transferni tisak je stoga vrlo tanak i jedva da se može razlikovati od tiska direktno na predmetu i mogu se prenijeti i na trodimenzionalno oblikovane površine.
Close menu

View products
Ova online trgovina koristi kolačiće za optimalan doživljaj kupovine. Pri tome se primjerice na Vašem računalu pohranjuju informacije o sesiji ili postavke jezika. Bez kolačića opseg funkcioniranja online trgovine je ograničen. Ukoliko se s time ne slažete, molimo kliknite ovdje.

warning

VKF Renzel Hrvatska
Povratak na vrh