Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je postupak za označavanje predmeta intenzivnim laserskim zrakama. Princip laserskog graviranja sličan je markiranju paljenim žigom. Pritom će se promijeniti površina materijala koji treba označiti. Lasersko graviranje može se napraviti na organskim materijalima, plastičnim materijalima i metalima. Za različite materijale koriste se laserske zrake različite jačine. Oznake izrađene laserksim graviranjem su vrlo trajne, vodootporne i otporne na brisanje. Postupak koji se radi s računalnom podrškom može se vrlo individualno koristiti i daje brze rezultate.

U industrijskoj proizvodnji laserskim graviranjem numeriraju se proizvodni dijelovi. Ovaj postupak služi i markiranju proizvoda s barkodovima ili drugim strojno čitljivim oznakama. Često se na ambalaži laserksim graviranjem označava rok trajanja robe. Jedna varijanta laserskog graviranja je skidanje boje. Na predmetima presvučenim premazima utjecajem laserskih zraka pojavit će se sloj boje koji se nalazi ispod premaza. Ovaj postupak koristi se npr. za ispisivanje LOT broja na papirnim naljepnicama s metalnim premazom. U automobilskoj industriji i proizvodnji vozila ovom će se metodom izvesti svjetlopropusni simboli kao npr. signalni simboli na kontrolnoj ploči automobila.

Close menu

View products
Ova online trgovina koristi kolačiće za optimalan doživljaj kupovine. Pri tome se primjerice na Vašem računalu pohranjuju informacije o sesiji ili postavke jezika. Bez kolačića opseg funkcioniranja online trgovine je ograničen. Ukoliko se s time ne slažete, molimo kliknite ovdje.

warning

VKF Renzel Hrvatska
Povratak na vrh