Digitalni tisak


Pojam digitalni tisak opisuje moderne tiskarske postupke kod kojih računalo preko sučelja direktno prenosi ispis tj. ispisni oblik na pisač. Suprotno od offsetnog tiska, koji je i danas široko rasprostranjen, za digitalni tisak nije više potrebno imati predložak za ispis. Digitalni tisak raspoloživ je kako profesionalcima tako i za kućnu uporabu. Najčešće korištene tehnike za digitalni tisak su inkjet pisač i laserski pisač. Uređaji za profesionalnu uporabu mogu još imati i dodatne funkcije, kao npr. rezanje i uvezivanje brošura ili prospekata. Poslovni korisnici često imaju i fotokopirne aparate za profesionalnu uporabu, tzv. brze fotokopirke, koji mogu ostvariti znatno viši kapacitet prolaznosti i učinkovitosti.

Prednosti digitalnog tiska

Jedna od najvažnijih prednosti je fleksibilnost tiskarskog postupka. Budući da nije potrebno izrađivati i izmjenjivati predložak za ispis svaki se list može drugačije otisnuti. To omogućava personalizirane tiskarske proizvode, koji se izrađuju i tiskaju sukladno potrebama (npr. računi). Digitalni tisak trenutno je jedini tiskarski postupak koji je prikladan i za tiskanje pojedinačnih primjeraka ili vrlo malih naklada. Čak i male nakladničke kuće prešle su na to da knjige još nepoznatih autora najprije izrađuju u digitalnom tisku, kako bi spustile granicu financijskog rizika od neuspjeha.


Close menu

View products
Ova online trgovina koristi kolačiće za optimalan doživljaj kupovine. Pri tome se primjerice na Vašem računalu pohranjuju informacije o sesiji ili postavke jezika. Bez kolačića opseg funkcioniranja online trgovine je ograničen. Ukoliko se s time ne slažete, molimo kliknite ovdje.

warning

VKF Renzel Hrvatska
Povratak na vrh